Saláta mikorzöld és csíra mag
A római saláta kiemelkedő mennyiségű C-vitamint A-és K-vitamint tartalmaz, de a B-vitamin családnak is csaknem minden tagja megtalálható benne. Ezek közül is az egyik legjelentősebb a folsav. A római saláta K-vitaminjai erősítik a csontokat, kálium-tartalmának a vérnyomás-szabályozásban van jelentős szerepe, A-vitaminja pedig védi a szem és a bőr egészségét. A római saláta is -ahogy a legtöbb salátaféle- rendkívül alacsony energiatartalommal rendelkezik, rosttartalma viszont meglehetősen magas, és nem utolsó szempont az sem, hogy rostjai könnyen emészthetők, ritkán okoznak puffadásos panaszokat az arra érzékenyeknek. Pektinjei megkötik az emésztőrendszerben az epesókat, közvetetten csökkentve ezzel a vér koleszterin-szintjét.
A tasakban lévő mag mennyisége két adag termesztésre elegendő!
Magas csírázó képességű és könnyen termeszthető.
Vegyszermentes superfood! Salátának is kiváló!
Csírázási idő: 3-5nap
Termeszd otthon vegyszermentesen a mikrozöldjeidet és fogyaszd egészséggel, ezeket a vitaminnal teli mikrozöldségeket.
Kiválóan felhasználható salátákba, szendvicsekhez, készételekhez, turmixokba, tojásos reggeli ételekhez.
Erősíti az immunrendszered, ellát vitaminnal és ásványianyaggal, közben megszínesíti az ételeidet.
Vitaminbomba az egész családnak!