A lóbab egy nagyon fontos és népszerű élelmiszer az egész világon.
Magas fehérjetartalmú étel, a lóbab másnéven fáva bab.
Kiemelkedő a kálium tartalma, emelett nátrium tartalma is jelentős. Foszfort,vasat, fehérjét is tartalmaz.
Vitamin tartalma: Szinte az összes B vitamin megtalálható benne.
Hatása, fogyasztásának előnyei:
-Javítja a magas vérnyomást.
-Javítja a vérszegényég tüneteit.
-Segíthet csökkenteni a kolleszterin szintet.
-Jót tesz a csontoknak.
-Segít az immunerősítésben.
A lóbab mikrozöld kiváló salátákba, köret mellé, de akár önmagában is.
Édeskés íze miatt gyereknek is ajánlott.
Érdemes a babot előáztatni néhány órára vagy egy éjszakára vetés előtt. Ezzel megkönnyítva és gyorsítva a csírázásst.